Betta simplex
(Kottelat, 1994)
Verklaring van de tekens

Familie : Osphronemidae
Herkomst : Thailand
Lengte vd vis : 6 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
In tegenstelling tot andere Bettasoorten is deze vis in een aquarium dat groot genoeg is zelfs ten opzichte van soortgenoten tamelijk vreedzaam.  Het aquarium moet dicht worden beplant en ook drijfplanten worden zeer op prijs gesteld.  Aan de watersamenstelling worden weinig eisen gesteld.  De soort wordt in het wild niet zo vaak meer aangetroffen.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig.  De eieren worden door het vrouwtje op de staartvin van het mannetje afgezet waar ze bevrucht worden.  Na de bevruchting neemt het vrouwtje de eieren en spuwt ze in de richting van het mannetje.  Deze neemt de eieren in de bek en neemt verder de broedzorg op zich.  Het mannetje kan nu beter in een apart kweekaquarium worden onder gebracht.  Na 12 dagen verlaten de jongen de bek van het mannetje en zwemmen vrij.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn. 

Foto beschikbaar gesteld door :

Yoritaka Honda

IUCN Red List Status : ernstig bedreigd, kritiek
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik