Betta taeniata
(Regan, 1910)
Verklaring van de tekens

Familie : Osphronemidae
Herkomst : Borneo, Thailand, Vietnam
Lengte vd vis : 8 cm
Min. lengte aquarium : 80 cm
Vreedzame, enigszins schuwe vis die paarsgewijs gehouden moet worden in het gezelschap van andere vreedzame vissen, waardoor de schuwheid enigszins afneemt.  Het aquarium moet dicht worden beplant zodat schuilplaatsen ontstaan.  Een gedempte verlichting door middel van drijfplanten en een donkere bodem doen de kleuren beter tot hun recht komen.  Aangezien het goede springers zijn is een goed afsluitende dekruit noodzakelijk.  Ze zijn tamelijk gevoelig voor grote veranderingen in waterkwaliteit.  Het is dus verstandig om regelmatig kleine hoeveelheden water te verversen.

Het zijn alleseters.  Er moet dus voor voldoende variatie in het menu worden gezorgd.

De kweek is niet zo moeilijk.  De 200-300 eieren worden na het afzetten en bevruchten door het mannetje in de bek genomen.  Het vrouwtje verdedigt het mannetje en het territorium.  Na 12 dagen verlaten de jongen de bek van het mannetje.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Zhou Hang

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik