Boraras urophthalmoides
(Kottelat, 1991)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Cyprinidae
Herkomst : Laos, Cambodja, Thailand, Maleisie,
  IndonesiŽ
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame, kleine scholenvis die in een klein aquarium samen gehouden kan worden met andere kleine vreedzame vissen.  Als ze met te grote vissen worden samen gehouden worden ze schuw.  Het aquarium moet dicht worden beplant.  Een donkere bodem en een gedempte verlichting door middel van drijfplanten worden zeer op prijs gesteld en doen de kleuren beter tot hun recht komen.

Als voedsel moet afwisselend klein, levend of diepvriesvoer worden gegeven.  Droogvoer wordt af en toe ook geaccepteerd.

De kweek in het aquarium is niet zo eenvoudig.  Dagelijks worden enkele eieren tussen fijnbladerige planten afgezet en bevrucht.  Na het afzetten moeten de ouders verwijderd worden.  Als de eieren uit komen teren ze nog 1,5 dag op hun eierzak.  Daarna moeten ze met het allerfijnste infuus worden gevoerd.  Na ongeveer een week zijn ze groot genoeg om gevoerd te worden met Artemia-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
HW Choy

Synoniemen : Rasbora urophthalmoides, Rasbora urophthalma
IUCN Red List Status : bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik