Brachyrhaphis episcopi
(Steindachner, 1878)
Verklaring van de tekens

Familie : Poeciliidae
Herkomst : Panama
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 70 cm
Zeer vreedzame soort die niet echt voor het gezelschapsaquarium geschikt is.  In een te druk aquarium wordt hij snel onderdrukt en laat zich niet meer zien.  Hij kan dan ook het beste in een speciaalaquarium gehouden worden met een aantal paartjes, eventueel vergezeld van wat andere, zeer rustige en kleine vissen.  Het aquarium moet zeer ruim zijn en dicht worden beplant.  De soort is zeer gevoelig voor ziektes.  Het aquarium moet dus pijnlijk zuiver gehouden worden.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven, waarbij in de gaten moet worden gehouden dat het voer niet afkomstig mag zijn uit vervuild water.  Zwarte muggenlarven worden graag gegeten.  Diepvriesvoer wordt ook geaccepteerd.  Af en toe ook droogvoer.

De kweek is niet eenvoudig.  De soort is eierlevendbarend en na een draagtijd van 4 weken worden 10 tot 20 jongen geboren.  Als voedsel kan men het beste zeer kleine infusoriŽn geven.  Artemia-naupliŽn kan men slechts als noodvoer gebruiken.  Kleine algjes worden graag gegeten.

Foto beschikbaar gesteld door :

Andreas John

Synoniemen : Gambusia episcopi, Priapichthys episcopi, Gambusia latipunctata
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik