Caquetaia kraussii
(Steindachner, 1878)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Colombia, Venezuela
Lengte vd vis : 25 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Tamelijk agressieve en strijdlustige vis, vooral tijdens de broedperiode.  Hij kan het beste paarsgewijs worden gehouden samen met andere (wat grotere) cichliden en meervallen.  Kleine vissen kunnen beter niet erbij worden gehouden aangezien die als voedsel worden aangezien.  Het aquarium moet worden ingericht met veel wortels en kienhout zodat veel schuilmogelijkheden ontstaan. Aan de kanten en achtergrond kunnen stevig verankerde planten zoals Sagittaria, Vallisneria en grote Echinodorussen worden geplant.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Tabletten en droogvoer worden ook geaccepteerd.

De kweek is niet al te moeilijk.  Aan de watersamenstelling worden haast geen eisen gesteld.  Enige honderden eieren worden op een vast substraat (bv een platte steen) afgezet en bevrucht.  Het broedsel wordt door beide ouders verzorgd en bewaakt.  Na het uitkomen worden de jongen onder gebracht in broedkuilen.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

The Cichlid Scene

Synoniemen : Petenia kraussii, Cichlasoma kraussii, Caquetia krausii
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik