Chilatherina fasciata
(Weber, 1913)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Melanotaeniidae
Herkomst : Nieuw Guinea
Lengte vd vis : 12 cm
Min.lengte aquarium : 140 cm
Vreedzame scholenvis, die gehouden moet worden in een verhouding van 1 man tot 2-3 vrouwtjes aangezien mannetjes vooral in de broedperiode tamelijk agressief zijn ten opzichte van de vrouwtjes.  Op deze manier wordt de agressie enigszins verdeeld.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden beplant met fijnbladerige planten die tot de oppervlakte groeien.  In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.

Het zijn alleseters waarbij ook een gedeelte plantaardig voedsel zeker niet mag ontbreken.

De kweek is vrij eenvoudig.  Dagelijks worden een 30-tal eieren afgezet en bevrucht tussen een afzetsubstraat.  Na het afzetten moet de afzetmop met de eieren overgebracht worden naar een apart aquarium.  Bij temperaturen boven de 30 graden komen de eieren na 8-10 dagen uit.  Bij lagere temperaturen duurt het uitkomen langer.  Als ze vrij zwemmen kunnen de jongen worden groot gebracht met infusoriŽn en later met Artemia-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
Ted Judy

Synoniem : Rhombatractus fasciatus
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik