Corydoras atropersonatus
(Weitzmann & Nijssen, 1970)
Verklaring van de tekens

Familie : Callichthyidae
Herkomst : Equador
Lengte vd vis : 4,5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame scholenvis die het beste gehouden kan worden in gezelschap van andere vreedzame vissen.  Het aquarium moet dicht worden beplant.  Een gedeelte van de bodem moet voorzien zijn van fijn zand zodat de dieren naar voedsel kunnen grondelen zonder de baarddraden te beschadigen.  Een krachtige filtering (het liefst over turf) moet voor de nodige stroming in het water zorgen.  De dieren zijn zeer gevoelig voor verontreiniging.  Een regelmatige flinke waterverversing  is dan ook noodzakelijk.

Het is een alleseter.  Er kan dus voor voldoende variatie in het menu worden gezorgd.  Diepvries- en droogvoer worden ook geaccepteerd.

De kweek gaat zoals bij de meeste Corydorassoorten.  Na een flinke waterverversing met koeler water komt het tot afzetting van de eieren.  Na het afzetten moeten de ouders verwijderd worden.  Om schimmel te voorkomen kan het beste een schimmelwerend middel worden toegevoegd.  Na vier dagen komen de jongen uit en nog een twee dagen later zwemmen ze vrij.  Ze kunnen de eerste dagen gevoerd worden met zeer fijn gewreven droogvoer en wat later met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik