Epiplatys chevalieri
(Pellegrin, 1904)
Verklaring van de tekens
Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : ZaÔre
Lengte vd vis : 6 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Deze soort is niet te agressief ten opzichte van zijn medebewoners.  Het aquarium moet dicht worden beplant.  Er moet echter nog wel voldoende zwemruimte open gelaten worden.  Een donkere bodem en een gedempte verlichting met behulp van drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen.  Aangezien de soort nogal gevoelig is voor nitraat is een regelmatige waterverversing noodzakelijk.  Een toevoeging van wat zeezout wordt zeer op prijs gesteld. 

Als voedsel moet levend voer worden gegeven in de vorm van insectenlarven.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet echt eenvoudig.  De eieren worden tussen fijnbladerige planten afgezet en bevrucht.  Als de ouders goed gevoerd worden, worden de eieren met rust gelaten.  De jongen komen na twee tot drie  weken uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Heinz Ott

Synoniemen : Haplochilus chevalieri, Aplocheilus chevalieri, Epiplatys chevalieri chevalieri, Panchax chevalieri, Haplochilus nigricans, Epiplatys chevalieri nigricans, Epiplatys nigricans, Panchax nigricans, Haplochilus singa, Panchax macrostigma
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik