Epiplatys sexfasciatus
(Gill, 1862)
Verklaring van de tekens
Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Cameroen
Lengte vd vis : 8 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Meestal redelijk vreedzame vis. Alleen als hij groter wordt krijgt hij roofzuchtige trekjes en kan hij kleinere vissen aanvallen en opeten. Hij mag dus niet met kleinere vissen worden samen gehouden. Verder kan hij dus ook in het gezelschapsaquarium worden gehouden. Een goede beplanting is een voordeel. Ze zwemmen graag in de schaduw van drijfplanten.

Als voedsel moet klein, levend voer worden gegeven. Na gewenning wordt ook droogvoer geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig. Een mannetje wordt met meerdere vrouwtjes in een ruim aquarium met een mop perlonwatten of turf ondergebracht. De eieren moeten daar regelmatig uit verwijderd worden en ondergebracht in broedschalen met een anti-schimmelpreparaat. Afhankelijk van de temperatuur komen de jongen na 14-16 dagen uit. Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :
Mike Jacobs         
Synoniemen : Aplocheilus sexfasciatus, Epiplatys sexfasciatus sexfasciatus, Haplochilus sexfasciatus, Panchax sexfasciatus, Epiplatys sexfasciatus baroi, Panchax ansorgei, Epiplatys multifasciatus, Epiplatys sexfasciatus rathkei, Epiplatys sexfasciatus togolensis, Epiplatys togolensis
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik