Epiplatys singa
(Boulenger, 1899)
Verklaring van de tekens
Familie  Nothobranchiidae
Herkomst : Zaïre (Afrika)
Lengte vd vis : 6 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Deze vis is absoluut niet voor een gezelschapsaquarium geschikt. De vis is schuw en de bak moet dicht beplant zijn met ook nog voldoende zwemruimte. Een donkere bodem wordt zeer op prijs gesteld. De vis is zeer gevoelig voor water verversen.

Als voedsel kunnen zwarte en witte muggenlarven gegeven worden, droogvoer wordt niet geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig. Er moeten voldoende fijne planten, bv Riccia aanwezig zijn, en de bak moet enigszins verduisterd worden, daar de eieren redelijk gevoelig voor licht zijn. Na 10 dagen komen de jongen uit. Ze groeien vrij langzaam. De soort is niet erg productief.

Foto beschikbaar gesteld door : 
A.V. AquaVISie
Synoniemen : Haplochilus singa, Aphyosemion singa, Panchax singa, Haplochilus macrostigma, Aplocheilus macrostigma, Epiplatys macrostigma, Panchax macrostigma, Panchax chinchoxoanus, Epiplatys chinchoxoanus, Panchax ornatus, Epiplatys ornatus, Haplochilus senegalensis, Aplocheilus ansorgii, Epiplatys ansorgii, Haplochilus ansorgei, Haplochilus ansorgii, Panchax ansorgii
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik