Erpetoichthys calabaricus
(Smith, 1865)
Verklaring van de tekens
Familie : Polypteridae
Herkomst : Nigeria, Kameroen
Lengte vd vis : 40 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Deze vis komt alleen tevoorschijn in het duister en is te houden met even grote vissen. Kleinere vissen worden als voedsel gezien. De bak moet gedecoreerd worden met stenen en kienhout waardoor holen ontstaan waarin ze kunnen schuilen. De bodem moet uit fijn zand bestaan en het aquarium moet verder dicht beplant zijn.

Als voedsel wordt alleen groot levend voer en vlees geaccepteerd. (Vis, mosselen, insectenlarven,  etc.) De vis vindt zijn voedsel met behulp van zijn reukzin. Ze zien erg slecht. Ook kunnen ze enige tijd buiten het water blijven, aangezien ze ook atmosferische lucht kunnen ademen. De bak moet dus goed afgesloten zijn.

Over de kweek in het aquarium is niets bekend.

Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems
Synoniemen : Calamoichthys calabaricus, Herpetoichthys calabaricus, Calamichthys calabarica, Calamichthys calabaricus, Calanichthys calabaricus, Erpetoichthys calabaris, Erpetoichthys robbianus, Polypterus erpetoideus
IUCN Red List Status : bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik