Pareutropius debauwi
(Boulenger, 1900)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Schilbeidae
Herkomst : Angola, ZaÔre, Gabon
Lengte vd vis : 8 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Vreedzame. levendige scholenvis die goed kan worden samen gehouden in een gezelschapsaquarium met andere vreedzame vissen.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant met fijnbladerige planten.  In het midden moet heel veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Aangezien het eigenlijk dieren zijn die pas in de schemering actief worden is het raadzaam om veel schaduwplekken te realiseren door middel van overhangende bladeren of drijfplanten.  Een sterke stroming en een donkere bodem worden zeer op prijs gesteld.  Een regelmatige grote waterverversing is noodzakelijk.

Het zijn grote alleseters.  Ze moeten dus gevarieerd gevoerd worden met allerlei soorten levend, diepvries, en droogvoer.  Als ze niet voldoende worden gevoerd kunnen ze zich aan de planten te goed doen.

De kweek is niet eenvoudig.  Aangezien het eierrovers zijn is een afzetrooster noodzakelijk.  De eieren worden tussen de planten afgezet en bevrucht.  Daarna moeten de ouders verwijderd worden.  De zeer kleine jongen moeten worden gevoerd met het allerfijnste stofvoer en later Artemia-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems

Synoniemen : Ansorgia debauwi debauwi, Eutropiellus debauwi, Eutropeillus debauwi, Eutropiella debauwi, Ansorgia vittata, Ansorgia debauwi vittata, Ansorgiichthys vittatus, Eutropiellus debauwi vittata, Eutropiellus vittatus, Ansorgia vittatta bistriata, Eutropiellus kasai
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik