Gambusia affinis
(Baird & Girard, 1853)
Verklaring van de tekens
Familie : Poeciliidae
Herkomst : Texas
Lengte vd vis : 6,5 cm (v) 4 cm (m)
Min.lengte aquarium : 70 cm
Vreedzame levendbarende die uitstekend in het gezelschapsaquarium kan worden gehouden.  Het aquarium moet dicht worden beplant zodat schuilplaatsen ontstaan.  Een goede filtering is noodzakelijk.  Aan de watersamenstelling wordt weinig eisen gesteld.  Deze vis is over de hele wereld ingezet ter bestrijding van de malariamug.  Hij wordt ook het muskietenvisje genoemd.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven zoals muggenlarven en Artemia.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.  Ook worden algen gegeten.

De kweek is vrij eenvoudig.  Na een draagtijd van ongeveer 24 dagen komen de jongen levend ter wereld.  Ze worden door de moeder opgejaagd en gegeten dus er moet door middel van een dichte beplanting gezorgd worden voor veel schuilplaatsen.  De jongen kunnen vrij eenvoudig worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn, kleine watervlooien en Mikromin.

Foto beschikbaar gesteld door :

Zhou Hang

Synoniemen : Heterandria affinis, Gambusia affinis affinis, Heterandria patruelis, Gambusia patruelis, Zygonectes patruelis, Gambusia affinis katruelis, Gambusia gracilis, Zygonectes gracilis, Gambusia humilis, Haplochilus melanops, Zygonectes brachypterus, Zygonectes inurus, Fundulus inurus
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik