Gambusia speciosa
(Girard, 1859)
Verklaring van de tekens
Familie : Poeciliidae
Herkomst : Texas, Mexico
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Af en toe is deze vis een beetje agressief, maar over het algemeen kan hij toch goed in het gezelschapsaquarium gehouden worden met andere vreedzame vissen.  Aan de watersamenstelling worden niet al te veel eisen gesteld, maar het moet wel helder en zuurstofrijk zijn. Een goed filter is dus noodzakelijk.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant en in het midden moet vrije zwemruimte worden open gelaten.

Het is een alleseter met een voorkeur voor levend voer in de vorm van muggenlarven, watervlooien en Artemia.  Droogvoer wordt ook zonder problemen gegeten.

De kweek is vrij eenvoudig.  De soort is eierlevendbarend en iedere 4 tot 5 weken worden tot 50 jongen geboren.  Als de ouders goed gevoerd worden, worden de jongen met rust gelaten.  De jongen kunnen vrij eenvoudig worden groot gebracht met Liquifry en na een paar dagen ook met fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Garold W. Sneegas

Synoniem : Zygonectus speciosa
IUCN Red List Status : onvoldoende gegevens bekend
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik