Geophagus altifrons
(Heckel, 1840)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Cichlidae
Herkomst : BraziliŽ
Lengte vd vis : 23 cm
Min.lengte aquarium : 225 cm
Vreedzame vis die het beste in een flinke groep gehouden kan worden samen met andere vreedzame vissen.  Een groot aquarium is dan ook noodzakelijk.  Het aquarium moet ingericht worden met kienhout en wortels zodat schuilplaatsen ontstaan.  Een aantal stevige planten kunnen ook als decoratie worden gebruikt.  Aangezien deze vis de bodem omwoelt op zoek naar voedsel is het noodzakelijk om deze planten stevig te verankeren.  De bodem moet bestaan uit een dikke laag fijn zand.  Een gedempte verlichting doet de kleuren van de vis beter tot zijn recht komen.

Het zijn alleseters.  Ze kunnen dus afwisselend gevoerd worden met levend, diepvries- en droogvoer.

De kweek is vrij eenvoudig.  De eieren worden afgezet en bevrucht op een substraat zoals een stuk kienhout of een steen.  Na het afzetten neemt het vrouwtje de eieren in de bek om ze daar uit te laten komen.  Het mannetje verdedigt het territorium.  Als de jongen de bek van de moeder verlaten kunnen ze worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik