Haplochromis ishmaeli
(Boulenger, 1906)
Verklaring van de tekens
Familie : Cichlidae
Herkomst : Victoriameer
Lengte vd vis : 14 cm
Min.lengte aquarium : 140 cm
Deze vis is tamelijk agressief. Het is dus aan te raden om een mannetje met meerdere vrouwtjes te houden zodat de agressie een beetje verdeeld kan worden. Het aquarium moet ingericht worden met stenen zodat holen ontstaan. De bodem moet uit fijn zand bestaan. De soort is in de vrije natuur een bedreigde soort.

In zijn natuurlijk omgeving worden slakken gegeten. In het aquarium zijn ze vrij eenvoudig over te wennen op ander levend voer. Ook droogvoer wordt geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig. Een grote krater wordt gegraven waar de eieren worden afgezet en bevrucht. Het vrouwtje neemt de eieren in de bek waar ze verder worden uitgebroed. Na het verlaten van de bek kunnen de jongen worden groot gebracht met Artemia-naupliën.

Foto beschikbaar gesteld door :
Kevin Bauman
Synoniemen : Labrochromis ishmaeli, Haplochromis ishamaeli, Paratilapia victoriana, Tilapia martini, Haplochromis macrops, Labrochromis pallidus, Tilapia pallida
IUCN Red List Status : kritiek bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik