Alestopetersius caudalis
(Boulenger, 1899)
Verklaring van de tekens

Familie Alestidae
Herkomst :  Congo + zijrivieren
Lengte vd vis :  7 cm
Min.lengte aquarium :  80 cm
Nederlandse naam :  Gele Kongozalm
Een vreedzame scholenvis, uitstekend geschikt voor het gezelschapsaquarium samen met andere vreedzame vissen. Als er te weinig soortgenoten aanwezig zijn, wordt deze vis erg schuw en laat zich haast niet zien. Een zonnig plekje en een donkere bodem doen de kleuren van deze vis pas echt tot zijn recht komen.

Deze vis heeft een voorkeur voor levend voer maar droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig. In de morgenzon worden tot 300 eieren afgezet die naar de bodem zinken. Het verdient de voorkeur om daarna de ouders te verwijderen. De jongen komen na 6 dagen uit en kunnen met infuus en later Artemia-naupliŽn worden grootgebracht.
Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

Synoniemen : Petersius caudalis, Hemigrammopetersius caudalis, Phenacogrammus caudalis, Petersius brumpti, Alestopetersius leopoldianus brumpti, Hemmigrammopetersius brumpti, Phenacogrammus leopoldianus brumpti, Petersius xenurus, Alestopetersius xenurus xenurus, Hemigrammopetersius xenurus, Micralestes grandi, Alestopetersius hilgendorfi grandi
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik