Ilyodon furcidens
(Jordan & Gilbert, 1882)
Verklaring van de tekens

Familie : Goodeidae
Herkomst : Mexico
Lengte vd vis : 9 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Vreedzame, levendige vis die echter beter in een speciaalaquarium gehouden kan worden.  In het gezelschapsaquarium geeft hij echter ook geen al te grote problemen.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden beplant.  Een gedempte verlichting door middel van drijfplanten en een donkere bodem worden zeer op prijs gesteld.  Een behoorlijke filtering en een regelmatige flinke waterverversing zijn noodzakelijk.

Het is een alleseter waarbij plantaardig voedsel in de vorm van bijvoorbeeld algen zeker niet mag ontbreken.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is tamelijk eenvoudig.  De soort is eierlevendbarend en iedere twee maanden komen tot 40 jongen ter wereld.  De jongen worden over het algemeen door de ouders met rust gelaten.  Ze kunnen vrij eenvoudig worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Andreas John

Synoniemen : Characodon furcidens, Ilyodon xantusi
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik