Lepidarchus adonis
(Roberts, 1966)
Verklaring van de tekens

Familie : Alestidae
Herkomst : Ivoorkust, Ghana, Liberia
Lengte vd vis : 2 cm
Min. lengte aquarium : 40 cm
Kleine, vreedzame scholenvis die in een zeer klein aquarium samen gehouden kan worden met andere kleine vissen.  Het aquarium moet dicht worden beplant.  Een gedempte verlichting door middel van drijfplanten wordt zeer op prijs gesteld.  Omdat ze nogal hoge eisen stellen aan de watersamenstelling (zeer zacht en zuur) is het geen echte beginnersvis.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven zoals Artemia-naupliŽn.  Fijn gewreven droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is relatief eenvoudig bij de juiste watersamenstelling.  Het water moet zeer zacht zijn (2Gh).  Ze zijn niet erg productief.  20-30 eieren worden tussen fijnbladerige planten afgezet en bevrucht.  Na het afzetten moeten de ouders verwijderd worden en het kweekaquarium verduisterd.  Na 36 uur komen de eieren uit en een week later zwemmen de jongen vrij.  Ze kunnen dan gevoerd worden met het allerfijnste levend voer.  Op de voerplek na moet het aquarium verduisterd blijven.

Foto beschikbaar gesteld door :

Yoritaka Honda

IUCN Red List Status : kwetsbaar
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik