Neolamprologus boulengeri
(Steindachner, 1909)
Verklaring van de tekens
Familie : Cichlidae
Herkomst : Tanganyikameer
Lengte vd vis : 7 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Deze vis bewoont slakkenhuizen en er moet dus voor dit soort onderkomens worden gezorgd.  Zo'n slakkenhuis is het centrum van het territorium en wordt door de bewoners energiek verdedigd.  Het aquarium kan verder worden ingericht met stenen en een zandige bodem.  Planten worden met rust gelaten en kunnen dus ook als decoratie worden gebruikt.  Aangezien de soort nogal woelt in de buurt van het slakkenhuis is het aan te raden om deze planten niet te gebruiken in de onmiddellijke omgeving van het slakkenhuis.  De soort kan in kleine groepjes worden gehouden. 

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Diepries- en droogvoer worden ook geaccepteerd.

De kweek is niet al te moeilijk.  Tot 60 eieren worden in een tevoren schoongemaakt slakkenhuis afgezet en bevrucht.  Vanaf dat moment worden beide ouders zeer fanatiek in het verdedigen van het territorium.  Na het uitkomen verlaten de jongen zeer snel het slakkenhuis.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :
Magdalena Kwolek
Synoniemen : Julidochromis boulengeri, Lamprologus boulengeri, Lamprologus kiritvaithai, Neolamprologus kiritvaithai
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik