Neolamprologus meeli
(Poll, 1948)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Tanganyikameer
Lengte vd vis : 7 cm
Min.lengte aquarium : 70 cm
Deze soort bewoont slakkenhuizen op de zandige bodem van het Tanganyikameer.  Hij houdt rond die slakkenhuizen een klein territorium en is daarbinnen tamelijk agressief. Een aantal slakkenhuizen als onderkomen zijn dan ook noodzakelijk.  Het aquarium moet verder worden ingericht met stenen zodat schuilplaatsen ontstaan.  Planten worden met rust gelaten.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven in de vorm ban muggenlarven, garnalen en andere kleine kreeftachtigen.  Diepvriesvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek in het aquarium is niet al te moeilijk.  De eieren worden in een slakkenhuis afgezet en bevrucht.  De jongen komen na ruim een dag uit en zwemmen na een dag of zes vrij.  Gedurende enige weken worden ze door de moeder verzorgd terwijl het mannetje het territorium verdedigd.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en wat later met kleine watervlooien.

Foto beschikbaar gesteld door :

Hisao Masui

Synoniem : Lamprologus meeli
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik