Maratecoara lacortei
(Lazara, 1991)
Verklaring van de tekens

Familie : Rivulidae
Herkomst : BraziliŽ
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 40 cm
Vreedzame, uiterst schuwe vis die het beste in een speciaalaquarium kan worden gehouden.  Het aquarium moet dicht worden beplant zodat er voldoende schuilplaatsen zijn waar de vissen zich terug kunnen trekken als ze zich niet op hun gemak voelen.  Een gedempte verlichting door middel van drijfplanten en een donkere bodem van bv turfmolm worden zeer op prijs gesteld.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.  Diepvriesvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig.  De eieren worden in de bodem afgezet en bevrucht.  De soort is niet erg productief.  De turf kan een keer per twee weken verwijderd worden.  Aangezien de eieren zeer teer zijn mag de turf niet echt uitgeknepen worden.  De eieren moeten 4 maanden droog  worden bewaard en daarna moet er vers water opgegoten worden.  De jongen komen dan onmiddellijk uit.  Ze kunnen de eerste week worden groot gebracht met het allerfijnste infuus en daarna Artemia-naupliŽn.  De jongen groeien zeer langzaam.

Foto beschikbaar gesteld door :

Mike Jacobs

Synoniem : Cynolebias lacortei
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik