Maylandia greshakei
(Meyer & F÷rster, 1984)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Cichlidae
Herkomst : Malawimeer
Lengte vd vis : 13 cm
Min.lengte aquarium : 130 cm
Vrij territoriale, en ten opzichte van soortgenoten vrij agressieve vis die het beste kan worden samen gehouden met andere niet te kleine en te vreedzame vissen.  Het mannetje moet met meerdere vrouwtjes worden samen gehouden om de agressie enigszins te verdelen.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden ingericht met stenen zodat holen en schuilplaatsen ontstaan.  In het midden moet voldoende vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een zandige bodem met een aantal vlakke stenen als afzetsubstraat worden zeer op prijs gesteld.

In de vrije natuur grazen deze dieren de rotsen af tussen de "aufwuchs" naar kleine eencelligen. In het aquarium kan men ze voer geven met een hoog plantaardig aandeel zoals spirulina. Voedsel met een hoog prote´negehalte moet ten enen male vermeden worden omdat dan darmstoornissen kunnen optreden.

De kweek is niet moeilijk.  De eieren worden door het vrouwtje op een vlak substraat afezet en onmiddellijk in de bek genomen.  Ze worden door het mannetje bevrucht met behulp van de eivlekmethode.  Na 3 tot 4 weken worden de jongen uit de bek gelaten.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŰn. 

Foto beschikbaar gesteld door :
Emst-Vechte Aquaristik
Synoniemen : Pseudotropheus greshakei, Metriaclima greshakei, Metriaclima greshekai
IUCN Red List Status : kwetsbaar
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik