Melanochromis vermivorus
(Trewavas, 1935)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Malawimeer
Lengte vd vis : 15 cm
Min.lengte aquarium : 140 cm
Tamelijk vreedzame soort die alleen in de paartijd agressieve en onverdraagzame neigingen ten opzichte van soortgenoten en andere vissen krijgt.  Het aquarium moet aan de achtergrond en randen met stenen worden ingericht zodat holen en schuilplaatsen ontstaan.  Planten worden met rust gelaten.  Een territorium wordt ingericht.  Een mannetje moet met meerdere vrouwtjes worden gehouden.  Er moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven in de vorm van bijvoorbeeld Tubifex en muggenlarven.  Ook mag  plantaardig voedsel zeker niet op het menu ontbreken.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is tamelijk eenvoudig.  20 tot 40 eieren worden afgezet en onmiddellijk door het vrouwtje in de bek genomen.  Ze worden daarna door het mannetje bevrucht met behulp van de eivlekmethode.  Het vrouwtje trekt zich daarna terug tussen de rotsen.  Na het uitkomen worden de jongen nog gedurende een week door het vrouwtje verzorgd en bij gevaar terug in de bek genomen.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :
Exotic Cichlids
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik