Melanotaenia parva
(Allen, 1990)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Melanotaeniidae
Herkomst : Nieuw Guinea
Lengte vd vis : 9 cm
Min.lengte aquarium : 120 cm
Vreedzame, levendige scholenvis die het beste kan worden gehouden in een speciaal-aquarium voor regenboogvissen, maar ook goed in een gezelschapsaquarium gehouden kan worden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant met fijnbladerige planten.  In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten. Een regelmatige waterverversing is noodzakelijk.  De soort staat op de IUCN-redlist als kwetsbaar.

Het zijn alleseters.  Ze kunnen dus afwisselend gevoerd worden met allerlei soorten levend en diepvriesvoer.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet moeilijk.  De eieren worden tussen fijnbladerige planten zoals javamos afgezet en bevrucht.  Na het afzetten moeten de ouders verwijderd worden. Zodra de jongen vrij zwemmen moeten ze gevoerd worden met het fijnste infuus en/of azijnaaltjes.  Pas als ze groot genoeg zijn kunnen ze gevoerd worden met Artemia-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
Walter Servatius

IUCN Red List Status : kwetsbaar
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik