Maylandia barlowi
(Mckaye & Stauffer, 1986)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Malawimeer
Lengte vd vis : 11 cm
Min.lengte aquarium : 150 cm
Vrij agressieve soort die het beste samen gehouden kan worden met andere rotsbewoners om die agressie enigszins te verdelen.  Het aquarium moet worden ingericht met een dikke zandbodem en aan de randen en achtergrond met stenen zodat schuilplaatsen ontstaan.  Een territorium wordt ingericht en energiek verdedigd.  Een mannetje moet met meerdere vrouwtjes worden gehouden.  Hardere planten worden over het algemeen met rust gelaten.

Het is een alleseter met een voorkeur voor alg maar ook mysis en cyclops wordt graag gegeten.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.  In de natuur voedt hij zich met "aufwuchs" op de rotsen. 

De kweek is tamelijk eenvoudig.  Tot 70 eieren worden afgezet en onmiddellijk door het vrouwtje in de bek genomen.  Ze worden bevrucht met behulp van de eivlekmethode. De jongen worden na ongeveer 3 weken door de moeder vrijgelaten.  Ze staan vanaf dat moment op zichzelf.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

Synoniemen : Pseudotropheus barlowi, Metriaclima barlowi
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik