Microctenopoma ansorgii
(Boulenger, 1912)
Verklaring van de tekens
Familie : Anabantidae
Herkomst : ZaÔre
Lengte vd vis : 8 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Redelijk vreedzame vis.  Alleen ten opzichte van zeer kleine vissen enigszins roofzuchtig.  Het aquarium kan voorzien worden van rand- en achtergrondbeplanting voor schuilplaatsen met in het midden vrije zwemruimte.  De aanwezigheid van drijfplanten wordt zeer op prijs gesteld.  Ook kunnen wortels en kienhout worden gebruikt.  Hij kan worden gehouden in het gezelschap van andere vreedzame soorten en wat bodemvissen (Corydoras).

Als voedsel moet krachtig levend voer worden gegeven.  Droogvoer wordt af en toe ook wel geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig.  In een dicht beplant aquarium wordt een klein schuimnest gemaakt.  Tot 600 eieren worden er in onder gebracht.  Na 1 dag komen de jongen uit en 2-3 dagen later zwemmen ze vrij.  De jongen zijn extreem klein en moeten de eerste week gevoerd worden met het kleinste infuus.  Na een week kan er worden over gegaan op Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Yoritaka Honda

Synoniemen : Anabas ansorgii, Ctenopoma ansorgii, Ctenopoma ansorgei, Microctenopoma ansorgei, Anabas davidae, Ctenopoma davidae
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik