Nannacara adoketa
(Kullander & Prada-Pedreros, 1993)
Verklaring van de tekens
Familie : Cichlidae
Herkomst : BraziliŽ
Lengte vd vis : 12 cm
Min.lengte aquarium : 120 cm
Onderling zijn deze vissen dikwijls vrij onverdraagzaam en strijdlustig.  Ze kunnen het beste worden samen gehouden met iets grotere, niet schuwe vissen ter afleiding.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen,  kienhout en wortels zodat veel schuilplaatsen ontstaan.  Verder kunnen ook planten als decoratie worden gebruikt.  De bodem moet bestaan uit afgevallen bladeren van beuken of eiken.  Een regelmatige flinke waterverversing is noodzakelijk.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven in de vorm van watervlooien, Artemia en muggenlarven.  In de natuur voedt hij zich voornamelijk met detritus.

De kweek is zeer moeilijk en is afhankelijk van een goed bij elkaar passend koppel en een perfecte waterkwaliteit.  Het water moet zeer zacht ( < 3 Gh ) en zeer zuur ( Ph 4-5 ) zijn.  Tot 350 eieren worden afgezet eb bevrucht op een steen en af en toe in een hol.  Beide ouders bemoeien zich met de broedzorg.  Na het vrij zwemmen worden de jongen nog zeker 2 maanden verzorgd.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Yoritaka Honda

Synoniem : Ivanacara adoketa
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik