Neolebias powelli
(Teugels & Roberts, 1990)
Verklaring van de tekens

Familie : Distichontidae
Herkomst : Zuid Nigeria, Nigerdelta
Lengte vd vis : 3 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame , kleine soort die het beste kan worden samen gehouden met andere kleinere en rustige vissen.  Ze leven in kleine groepjes en de mannetjes houden er een klein territorium op na.  Het aquarium moet dicht worden beplant zodat schuilplaatsen ontstaan. Een donkere bodem en een gedempte verlichting worden zeer op prijs gesteld.  Een regelmatige waterverversing is noodzakelijk.  Het is door zijn geringe grootte geen echt eenvoudige vis om te houden.

Als voedsel moet bij voorkeur afwisselend zeer klein levend voer zoals Artemia-naupliŽn worden gegeven.  Fijngewreven droogvoer wordt ook wel geaccepteerd.

Over de kweek in het aquarium is nog niet veel bekend.  De eieren worden tussen fijnbladerige planten zoals javamos afgezet en bevrucht.  De larven komen na 24 tot 36 uur uit.  Zodra de jongen vrij zwemmen kunnen ze worden groot gebracht met zeer kleine infusoriŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Yoritaka Honda

IUCN Red List Status : kritiek bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik