Nimbochromis linni
(Burgess & Axelrod, 1975)
Verklaring van de tekens
Familie : Cichlidae
Herkomst : Malawimeer
Lengte vd vis : 25 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Aangezien het echte rovers zijn kunnen deze dieren alleen met andere vissen worden samen gehouden die minstens even groot zijn.  Ten opzichte van vrouwtjes is mannetje zeer agressief. Ten opzichte van andere (grotere) soorten tamelijk vreedzaam.  Een mannetje moet met meerdere vrouwtjes worden samen gehouden.  Op deze manier kan de agressie enigszins verdeeld worden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden ingericht met stenen en een dichte beplanting zodat veel schuilplaatsen ontstaan.  Er moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.

Als voedsel moet krachtig levend voer worden gegeven in de vorm van vis.  Diepvriesvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig.  Tot 20 eieren worden afgezet en onmiddellijk door het vrouwtje in de bek genomen.  Ze worden met behulp van de eivlekmethode bevrucht.  Het vrouwtje onttrekt zich aan het mannetje door weg te vluchten tussen de rotsen.  De jongen worden na het uitkomen de eerste week nog intensief door de moeder bewaakt en verzorgd.  De nacht wordt dan nog steeds in de bek van de moeder door gebracht.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

Synoniemen : Haplochromis linni, Cyrtocara linni
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik