Nothobranchius lourensi
(Wildekamp, 1977)
Verklaring van de tekens

Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Tanzania
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame, af en toe enigszins schuwe vis, die het beste in een speciaal-aquarium kan worden gehouden.  Het aquarium moet dicht worden beplant.  Een donkere bodem uit b.v. turfmolm en een gedempte verlichting door middel van drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen.  Het is aan te bevelen om een mannetje met meerdere vrouwtjes samen te houden.  Als men meerdere mannetjes wil houden is het aan te raden om dan meer dan twee mannetjes te houden.  Op deze manier kan de onderlinge agressie beter verdeeld worden.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.  Droogvoer wordt niet geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig.  Voor de kweek moeten meerdere vrouwtjes bij een mannetje worden ingezet.  De eieren worden in de bodem (turf) afgezet en bevrucht.  Na een week moet de turf verwijderd worden en zachtjes worden uitgeperst en enigszins gedroogd bewaard worden in een plastic zak.  Na 2-3 maanden kan er vers water met een temperatuur van 16 graden worden opgegoten.  De jongen komen dan binnen 5 uur uit.  Ze kunnen de eerste week worden gevoerd met pantoffeldiertjes en later met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

David Mikkelsen

IUCN Red List Status : kwetsbaar
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik