Nothobranchius steinforti
(Wildekamp, 1977)
Verklaring van de tekens

Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Tanzania
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Deze vis kan het beste in een speciaalaquarium gehouden worden.  Het houden van meerdere mannetjes is niet aan te raden omdat deze dieren onderling zeer agressief zijn.  Het aquarium moet worden voorzien van een donkere bodem (bv turfmolm).  Het aquarium kan verder worden ingericht met stenen en wortels met daarop wat javavaren of javamos.  Een gedempte verlichting doet de kleuren beter tot hun recht komen.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven in de vorm van watervlooien en muggenlarven.

De kweek is tamelijk eenvoudig.  Dagelijks worden een aantal eieren in de turfbodem afgezet en bevrucht.  De turf moet dan wekelijks uit het aquarium worden verwijderd.  Deze turf moet enigszins worden gedroogd en daarna in een plastic zakje worden bewaard.  Afhankelijk van de temperatuur kan er na 6-8 weken vers water worden opgegoten.  De jongen komen onmiddellijk uit.  Als dat niet gebeurd moet de turf nog een paar weken extra droog bewaard worden. De jongen eten onmiddellijk Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Alf Persson

IUCN Red List Status : kwetsbaar
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik