Nothobranchius symoensi
(Wildekamp, 1978)
Verklaring van de tekens
Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : ZaÔre
Lengte vd vis : 4,5 cm
Min.lengte aquarium : 50 cm
In niet al te kleine aquaria is deze soort ten opzichte van elkaar niet al te agressief. Het aquarium moet dicht worden beplant zodat voldoende schuilplaatsen ontstaan. Een donkere bodem en niet te veel licht (eventueel door middel van drijfplanten) doen de kleuren pas echt tot hun recht komen. Ze kunnen het beste in een speciaalaquarium gehouden worden. Een wekelijkse waterverversing van een derde wordt zeer op prijs gesteld. Toevoeging van wat zout (1 theelepel op 10 liter water) is aan te raden.

Als voedsel moet levend voer in de vorm van Artemia en rode muggenlarven worden gegeven.

De kweek is redelijk eenvoudig. De eieren worden afgezet in een substraat (bv turfmolm). De eieren moeten na afzetten uitgelezen worden en 8-10 dagen in een apart aquarium met hetzelfde water worden bewaard. Daarna kunnen ze gedroogd worden en in een plastic zakje koel worden bewaard. Na 9-10 weken kan er water worden opgegoten en komen de jongen onmiddellijk uit. Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :
  Mike Jacobs      
IUCN Red List Status : bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik