Pachypanchax playfairii
(GŁnther, 1866)
Verklaring van de tekens

Familie : Aplocheilidae
Herkomst : Eilanden voor Oost Afrika
Lengte vd vis : 10 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Redelijk agressieve, bijterige vis die een territorium verdedigd.  Het aquarium moet dicht worden beplant en verder worden ingericht met wortels, kienhout en stenen zodat schuilplaatsen ontstaan. Een donkere bodem doet de kleuren beter tot hun recht komen.  De soort mag niet met kleinere vissen worden samen gehouden aangezien die als voedsel worden gezien.  Aangezien het goede springers zijn is het aan te raden om het aquarium van een dekruit te voorzien.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet al te moeilijk.  Gedurende een periode van een week worden in totaal 50-200 eieren afgezet en bevrucht tussen fijnbladerige planten.  Aangezien de ouderdieren eierrovers zijn is het belangrijk dat het aquarium dicht beplant is zodat de eieren moeilijk gevonden worden.  Bij een temperatuur van 24 graden komen de jongen na 12 dagen uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Patrick Marshall

Synoniemen : Haplochilus playfairii, Panchax playfairii, Pachypanchax playfairi
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik