Parosphromenus anjunganensis
(Kottelat, 1991)
Verklaring van de tekens

Familie : Osphronemidae
Herkomst : Borneo
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 40 cm
Deze soort kan het beste in een speciaalaquarium worden gehouden.  Indien het aquarium zodanig met planten en andere zaken is ingericht zodat kleine territoria kunnen worden ingericht zijn ze onderling redelijk verdraagzaam.  Aangezien ze nogal gevoelig zijn voor vervuild water is het noodzakelijk om regelmatig water te verversen.  Te hoge temperaturen moeten vermeden worden.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven in de vorm van watervlooien en Artemia.  In noodgevallen kan ook diepvriesvoer worden gegeven.  Droogvoer wordt niet geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig.  Bij zeer zuur en zacht water worden tot 40 eieren afgezet en bevrucht in een schuimnest in een hol.  De eieren worden door het mannetje bewaakt.  Na 3-4 dagen komen de larven uit het ei en nog eens 4-5 dagen later zwemmen ze vrij.  Ze kunnen de eerste dagen worden gevoerd met het fijnste infuus en later met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Yoritaka Honda

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik