Parosphromenus deissneri
(Bleeker, 1859)
Verklaring van de tekens
Familie : Osphronemidae
Herkomst : Sumatra, MaleisiŽ, Singapore
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 40 cm
Vreedzame, enigszins schuwe soort die het beste in een speciaalaquarium paarsgewijs kan worden gehouden. Het aquarium moet dicht worden beplant. Wat drijfplanten worden zeer gewaardeerd. Het aquarium kan verder worden gedecoreerd met kienhout, wortels en stenen zodat holen ontstaan. Een goede filtering en zacht, enigszins zuur water zijn een voorwaarde om deze soort te houden. Het is geen beginnersvis.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven. Na enige tijd zal ook droogvoer worden geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig. Het water moet extreem zacht en zuur zijn. De soort is een holenbroeder. Als de eieren afgezet en bevrucht zijn wordt het vrouwtje verjaagd en neemt het mannetje de broedzorg over. Na 3 dagen komen de jongen uit en nog eens 3 tot 4 dagen later zwemmen ze vrij. Ze kunnen worden groot gebracht met het fijnste infuus en later met Artemia-naupliťn. Een regelmatige waterverversing is noodzakelijk voor de groei.

Foto beschikbaar gesteld door :
Geert van Hoek
Synoniem : Osphromenus deissneri
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik