Pelvicachromis rubrolabiatus
(Lamboj, 2004)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Guinea
Lengte vd vis : 10 cm
Min. lengte aquarium : 120 cm
Tamelijk vreedzame soort, die paarsgewijs gehouden moet worden. Alleen gedurende de paartijd wordt het territorium fanatiek verdedigd.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, kienhout en wortels zodat schuilplaatsen en holen ontstaan.  Een gedempte verlichting en een donkere bodem doen de kleuren beter tot hun recht komen.  De bodem moet bestaan uit fijn zand en eventuele planten moeten goed verankerd zijn omdat de soort vooral tijdens de broedperiode in de bodem graaft.

Het zijn alleseters.  Ze moeten dus afwisselend gevoerd worden met levend, diepvries- en droogvoer.

De kweek in het aquarium is vrij eenvoudig. De eieren worden in een hol afgezet en bevrucht.  Het vrouwtje verzorgt het legsel en het mannetje bewaakt het territorium.  Zodra de jongen uit zwemmen gaat het mannetje zich ook met de directe zorg bemoeien.  Deze zorg blijft nog geruime tijd duren.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia naupliŽn en wat later met fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Ted Judy

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik