Poeciliopsis lutzi
(Meek, 1902)
Verklaring van de tekens

Familie : Poeciliidae
Herkomst : Mexico, Guatemala, Honduras
Lengte vd vis : 6 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Vreedzame vis die uitstekend kan worden samen gehouden met andere rustige vissen.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant.  Een donkere bodem en een gedempte verlichting door middel van drijfplanten worden zeer op prijs gesteld.  De vissen houden zich graag op direct onder de drijfplanten.  Een regelmatige waterverversing en een goed filter zijn noodzakelijk.

Het is een alleseter.  Een goede variatie in het menu is noodzakelijk waarbij plantaardig voedsel in de vorm van algen zeker niet mag ontbreken.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet al te moeilijk. De soort is eierlevendbarend.  Reeds na 3 maanden zijn ze geslachtsrijp en brengen binnen een maand 10 tot 50 jongen ter wereld.  De kweek in grote, goed bealgde aquaria is het meest succesvol.  De jongen kunnen worden groot gebracht met fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Fischhaus Zepkow

Synoniem : Heterandria lutzi
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik