Poeciliopsis prolifica
(Miller, 1960)
Verklaring van de tekens
Familie : Poeciliidae
Herkomst : Kuststreken Mexico en Midd. Amerika
Lengte vd vis : 3,5 cm
Min.lengte aquarium : 40 cm
Deze kleine, zeer vreedzame soort kan het beste in een speciaal-aquarium worden gehouden, maar kan ook samen met andere kleinere en vreedzame vissen worden gehouden.  Ze kunnen ook in enigszins brak water (2 theelepels zeezout per 10 liter water) worden gehouden, maar dat is niet noodzakelijk.  Het aquarium moet dicht worden beplant en algen zijn welkom als voedsel.  Een donkere bodem en een gedempte verlichting doen de kleuren beter tot hun recht komen.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven in de vorm van cyclops en Artemia-naupliŽn.  Ook groenvoer in de vorm van algen mag niet op het menu ontbreken.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is zeer eenvoudig.  Zoals de naam (prolifica = zeer vruchtbaar) al zegt krijgt deze levendbarende soort zeer veel nakomelingen. Weliswaar is het aantal jongen dat tegelijkertijd ter wereld komt vrij gering, maar in tegenstelling tot andere levendbarenden duurt het slechts 4 tot 7 dagen tot nieuwe jongen ter wereld komen.  Meer dan 4 generaties in een aquarium is geen uitzondering. 
Aanvulling : Arjan Borghuis

Foto beschikbaar gesteld door :

Clint Norwood

IUCN Red List Status : bijna bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik