Trigonostigma hengeli
(Meinken, 1956)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Cyprinidae
Herkomst : IndonesiŽ
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame kleine scholenvis die uitstekend met andere vreedzame vissen samen kan worden gehouden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant met fijnbladerige planten.  In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een donkere bodem en een gedempte verlichting door middel van drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen.

Het zijn gemakkelijke alleseters.  Ze moeten dus gevarieerd worden gevoerd met allerlei klein levend en diepvriesvoer.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig.  Het water moet zeer zacht en vrij zuur zijn.  De kweekbak moet voorzien worden van een laag knikkers of een eierrooster, aangezien de vissen hun eieren opeten.  Na het afzetten moeten de ouders worden verwijderd.  Als de jongen vrij zwemmen moeten ze worden gevoerd met de allerfijnste infusoriŽn.  Pas na een dag of 10 accepteren ze ook pas uitgekomen Artemia-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems

Synoniem : Rasbora hengeli
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik