Telmatochromis burgeoni
Verklaring van de tekens
Familie : Cichlidae
Herkomst : Tanganyikameer
Lengte vd vis : 7 cm
Min. lengte aquarium : 80 cm
Deze vis moet paarsgewijs worden gehouden in een aquarium dat speciaal is ingericht voor vissen uit het Tanganyikameer.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden ingericht met stenen.  Een gedeelte van de bodem moet bestaan uit fijn zand en voorzien worden van slakkenhuizen.  Rondom zo,n slakkenhuis wordt een territorium ingericht.  Planten worden met rust gelaten en kunnen dus ook voor decoratie worden gebruikt.

Het is een gemakkelijke alleseter met een voor keur voor klein levend voer zoals insectenlarven en Artemia.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is bij een goed passend stel vrij eenvoudig.  De eieren worden in een slakkenhuis afgezet en bevrucht.  Het vrouwtje neemt de broedzorg op zich.  Nadat ze zijn gaan vrij zwemmen worden de jongen nog lange tijd in het territorium van de ouders geduld.  DE jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik