Thoracochromis brauschi
(Poll & Thys van den Audenaerde, 1965)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Congo
Lengte vd vis : 10 cm
Min.lengte aquarium : 120 cm
Tamelijk agressieve soort die echter in aquaria die groot genoeg zijn met meerdere exemplaren kan worden verzorgd.  Aan andere vissen wordt nauwelijks aandacht geschonken. Gezelschap in de vorm van andere vissen is wel noodzakelijk omdat ze anders schuw worden. Ook de agressie ten opzichte van aanwezige vrouwtjes wordt dan minder.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen en kienhout zodat schuilplaatsen ontstaan.  Aangezien planten met rust worden gelaten kunnen die ook als decoratie en afbakening van een territorium worden gebruikt.  Helder en zuiver water wordt zeer op prijs gesteld.  Het is aan te raden om meerdere vrouwtjes te houden.

Het zijn gemakkelijke alleseters.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.  Het is aan te raden af en toe een vastendag in te lassen.

De kweek is niet moeilijk.  De eieren worden na afzetten en bevruchten door het vrouwtje in de bek genomen en daar verder uitgebroed.  Het os noodzakelijk dat er in het aquarium schuilplaatsen zijn waar ze zich terug kan trekken.  Zodra de jongen vrij zwemmen kunnen ze worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en wat later met fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Kevin Bauman

Synoniem : Haplochromis brauschi
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik