Thorichthys affinis
(GŁnther, 1862)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Mexico, Guatemala, Belize
Lengte vd vis : 14 cm
Min.lengte aquarium : 140 cm
Ten opzichte van andere soorten is deze vis, met uitzondering van de paartijd, tamelijk vreedzaam.  Ten opzichte van soortgenoten is hij agressief en moet, vooral in een kleiner aquarium dan ook paarsgewijs worden gehouden. In een groter aquarium kunnen meerdere exemplaren worden gehouden waaruit zich dan paren vormen.  Een territorium wordt ingericht.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, wortels en kienhout zodat schuilplaatsen ontstaan.  Aangezien planten over het algemeen met rust worden gelaten kunnen ook forse, stevig verankerde planten worden gebruikt ter decoratie.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.  Men moet voorzichtig zijn met runderhart, rode muggenlarven en tubifex.

De kweek is redelijk eenvoudig.  100-500 eieren worden op een zorgvuldig gereinigde platte steen afgezet en bevrucht.  Na het uitkomen worden de larven in tevoren gegraven broedkuilen onder gebracht.  De jongen worden door beide ouders intensief verzorgd en bewaakt.  Een goed paar brengt meerdere nesten per jaar groot.  De jongen moeten worden gevoerd met Artemia-naupliŽn en klein droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Michael Pilack

Synoniemen : Heros affinis, Cichlasoma affine, Herichthys affinis
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik