Thorichthys helleri
(Steindachner, 1864)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Mexico, Guatemala
Lengte vd vis : 16 cm
Min.lengte aquarium : 140 cm
Redelijk vreedzame soort die alleen in de paartijd een klein territorium in stand houdt.  Er kunnen, afhankelijk van de ruimte, meerdere paren in een aquarium worden gehouden.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, kienhout en wortels zodat veel schuilplaatsen ontstaan.  Als decoratie kunnen ook stevige, harde planten worden gebruikt die echter wel stevig moeten worden verankerd.  Een regelmatige, flinke waterverversing is noodzakelijk.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.  Aangezien de dieren nogal gevoelig zijn voor darminfecties is het niet verstandig om rode muggenlarven, runderhart en tubifex te geven.

De kweek is redelijk eenvoudig.  Tot 300 eieren worden op een vlak afzetsubstraat afgezet en bevrucht.  Na het uitkomen worden de larven in diepe broedkuilen onder gebracht.  Beide ouders bemoeien zich met de broedzorg.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Brian Traas

Synoniemen : Heros helleri, Cichlasoma helleri, Cichlasoma champotonis, Thorichthys champotonis
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik