Tropheus brichardi
(Nelissen & Thys van den Audenaerde, 1975)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Tangayikameer
Lengte vd vis : 12 cm
Min.lengte aquarium : 150 cm
Deze Tropheussoort leeft in kleine groepjes. Ze zijn ten opzichte van soortgenoten redelijk agressief, maar ten opzichte van andere soorten redelijk vredelievend. Ze moeten worden gehouden in ruime aquaria met voldoende vrije zwemruimte. Het aquarium moet worden ingericht met stenen zodat holen ontstaan. In gevangenschap zijn ze een beetje schuw. Het aquarium moet sterk worden belicht zodat op de stenen algen ontstaan. Een regelmatige waterverversing is noodzakelijk.

Een Tropheus is een voedselspecialist. In de vrije natuur graast hij de rotsen af naar "aufwuchs". In het aquarium kan het beste spirulinavlokken (geen tabletten) worden gegeven, af en toe afgewisseld met cyclops en mysis. Eiwitrijk voedsel zoals rode muggenlarven moet vermeden worden. Lees hiervoor het bijgaande artikel.

De kweek is redelijk eenvoudig. Een tiental eieren worden door het vrouwtje in de bek genomen. Na 28 tot 32 dagen zwemmen de jongen pas vrij.

Foto beschikbaar gesteld door :
Aquaglas
 
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik