Vieja argentea
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Zuid Mexico, Guatemala
Lengte vd vis : 27 cm
Min. lengte aquarium : 225 cm
Tamelijk vreedzame soort die weliswaar onder elkaar jagen maar daarbij geen echte agressie tonen.  Hij is uitstekend samen te houden met andere rustige soorten.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, wortels en kienhout zodat schuilplaatsen ontstaan.  De temperatuur gedurende de loop van het jaar schommelen tussen 24 en 30 graden.  Een regelmatige flinke waterverversing is noodzakelijk.

Als voedsel moet krachtig cichlidenvoer gegeven worden in de vorm van Mysis, garnalen en mosselvlees.  Ook plantaardige kost mag niet op het menu ontbreken.

De kweek is redelijk eenvoudig bij een goed bij elkaar passend koppel.  Het is daarom ook verstandig om meerdere jonge exemplaren aan te schaffen zodat de paarvorming in het aquarium kan plaats vinden.  Tot 1000 eieren worden in een kuil afgezet en bevrucht.  Na drie dagen komen de eieren uit en nog eens drie dagen later zwemmen de jongen vrij.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik