Vieja regani
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Zuid Mexico
Lengte vd vis : 25 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Redelijk vreedzame soort die onderling weliswaar nogal jagen, maar echt agressief worden ze eigenlijk nooit.  Het aquarium moet ingericht worden met wortels, kienhout en stenen zodat schuilplaatsen ontstaan.  Aangezien ook plantaardige kost op het menu staat is het aan te raden om het aquarium niet met te zachte planten te decoreren.  Ze zijn nogal gevoelig voor oud water, dus een goede filtering en een regelmatige waterverversing is zeer aan te raden.

Het zijn grote alleseters, waarbij een groot gedeelte plantaardige kost niet mag ontbreken.

De kweek in het aquarium is niet eenvoudig. Het is aan te raden om een zestal jonge vissen aanschaffen.  Hieruit vormt zich over het algemeen wel een kweekkoppel.  De overgebleven exemplaren kan men dan beter weer van de hand doen.  De eieren worden op een substraat afgezet en bevrucht. Na 3 dagen komen de eieren uit en worden de larven in een broedkuil onder gebracht.  Nog eens 3 dagen later zwemmen de jongen vrij.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven groenvoer, zoals spirulina. 

Foto beschikbaar gesteld door :

Cichlids forever

 

Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik