Vieja zonata
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Mexico
Lengte vd vis : 25 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Onder soortgenoten zijn deze vissen op volwassen leeftijd heel agressief.   Het aquarium moet worden ingericht met stenen, kienhout en wortels zodat veel schuilplaatsen ontstaan.  Zeer veel vrije zwemruimte is noodzakelijk.  Een territorium wordt ingericht.  Het is aan te raden om deze vis samen te houden met andere grote cichliden.  Een sterke filtering en een regelmatige waterverversing wordt zeer op prijs gesteld.

Als voedsel moet krachtig cichlidenvoer gegeven worden waarbij plantaardig voedsel ook zeker niet mag ontbreken.

De kweek is bij een goed passend koppel tamelijk eenvoudig.  Het is dan ook verstandig een zestal jonge exemplaren aan te schaffen zodat zich hieruit een koppel kan vormen.  De eieren worden op een vlak substraat afgezet en bevrucht.  Na 4-5 dagen komen de jongen uit en nog eens 5 dagen later zwemmen ze vrij.  Ze kunnen vrij eenvoudig worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer.  De jongen worden nog geruime tijd door beide ouders verzorgd.  Ze groeien vrij snel.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik