Xiphophorus nezahualcoyotl
Verklaring van de tekens

Familie : Poeciliidae
Herkomst : Mexico
Lengte vd vis : 7 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Van deze vis zijn de mannetjes onderling tamelijk agressief.  Verder zijn ze vrij eenvoudig samen te houden met andere vreedzame en rustige vissen.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant met niet te zachte planten terwijl in het midden veel vrije zwemruimte moet worden open gelaten.  Een krachtige filtering wordt op prijs gesteld.  De soort is enigszins gevoelig voor nitraat.  Een regelmatige flinke waterverversing is dus aan te raden.

Het zijn alleseters met een voorkeur voor zwarte en rode muggenlarven.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd terwijl plantaardige kost ook niet op het menu mag ontbreken.

De kweek is niet moeilijk.  De soort is eierlevendbarend.  Iedere vier weken worden 10 tot 40 jongen geboren.  Als de ouderdieren goed gevoerd worden, worden de jongen met rust gelaten.  Die kunnen worden groot gebracht met fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Bjarne Saetrang

Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik