Aequidens metae
(Eigenmann, 1922)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Colombia
Lengte vd vis : 18-20 cm
Min.lengte aquarium : 180 cm
Over het algemeen een redelijk vreedzame cichlide die niet in een te klein aquarium gehouden moet worden. Alleen in de broedtijd vertoont hij agressie ten opzichte van zijn medebewoners. Hoewel de waterwaardes in zijn vindgebied zacht en licht zuur zijn, hebben ze ook geen echte problemen met waardes Ph 7.0 en Gh 12. Het aquarium moet worden ingericht met stenen en kienhout zodat schuilplaatsen ontstaan. Planten moeten stevig zijn en goed verankerd worden.

Het is een alleseter en er kan dus voor voldoende variatie worden gezorgd.

De kweek is niet eenvoudig. Een mannetje is nogal kieskeurig bij de partnerkeuze. Het beste is dus om een paartje te laten vormen uit een groep. Het aquarium moet dan wel voldoende groot zijn. De 200-800 eieren worden op een hard, vlak substraat afgezet en bevrucht. Na 2-3 dagen komen de jongen uit en nog eens 2 dagen later zwemmen ze vrij. Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliën. Beide ouders beoefenen de broedzorg gedurende een 3-tal weken.

Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems
 
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld

Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik